zdrowo, pysznie i ekologicznie…

  • slide99

  • Zdrowo - EKO Quchnia

  • Pysznie - EKO Quchnia

  • Ekologicznie - EKO Quchnia

  • To EKO Quchnia

Wyjeżdżam!

| 1 komentarz

Chociaż kocham podróże, nie lubię się pakować i szykować do wakacyjnych wyjazdów. Kojarzą mi się z praniem, zakupami na ostatnią chwilę i z wielką nerwówką: czy aby wszystko wzięliśmy? Ale jedną czynność przed wyjazdową po prostu uwielbiam: pichcenie „ na drogę”, odbywające się najczęściej przy dźwiękach trójkowej listy przebojów (gdyż wyjazdy rozpoczynamy najczęściej w sobotę).
Niestety w niektórych częściach Polski trudno przeżyć na diecie roślinnej, dlatego zapasy muszę robić spore. A co się znalazło w mojej turystycznej, przenośnej spiżarce?
Oprócz zapasów kaszy i fasoli w puszce, z ciekawszych rzeczy zabieram:

kulki
Kulki z soczewicy i pieczarek. Wykonane z tej samej masy co TA wegańska pieczeń rzymska. W tym przypadku ulepiłam z niej kulki wielkości orzecha włoskiego i upiekłam w piekarniku.

Placek z kalafiora i mąki z ciecierzycy (bezglutenowy) wg przepisu pochodzącego z rewelacyjnego bloga Vegan Richa. W oryginalnym przepisie były małe placuszki, ja zrobiłam jeden wielki placek i upiekłam w piekarniku. Nie dodałam grzybów shitake, za to utartą marchewkę, szpinak i pomidorki koktajlowe. To jest naprawdę pyszne!

Dziś wyjątkowo nie będzie przepisów tylko linki do już istniejących. Bardzo się spieszę ponieważ… wyjeżdżam w Bieszczady! :) Do zobaczenia za 2 tygodnie (lub trochę wcześniej na moim Instagramie)

1 komentarz

  1. Z reguły tak jest, że niby urlop a z wyjazdem i powrotem zadyma. Jest jednak duża szansa, że Bieszczady dadzą odpocząć od codziennego zgiełku 😉

Dodaj komentarz

Wymagane pola *.