zdrowo, pysznie i ekologicznie…

  • slide99

  • Zdrowo - EKO Quchnia

  • Pysznie - EKO Quchnia

  • Ekologicznie - EKO Quchnia

  • To EKO Quchnia

Katalog przepisów

Zupy

Zupa krem z czerwonej soczewicy i marchewki

Grochówka z suszonymi pomidorami

Krupnik

Krem z pieczonych buraków

Zupa dyniowo – pomidorowa

Zupa śliwkowa

Zupa „trzy strączki”

Kalafiorowa z kokosową nutą

Barszcz z komosą ryżową

Zupa z pokrzywy

Wiosenna zupa z fasolki mung

Zupa naleśnikowa, czyli rosół inaczej

Zupa Pomidorowa

Zupa z pieczonej papryki

Czosnkowo – imbirowa zupa na przeziębienie

Zupa z maślaków

Zupa chlebowa

Zupa marchewkowo – migdałowa

Harira

Zupa z dyni

Zupa cukiniowa z zieloną soczewicą

Śniadania

Granola

Grahamki

Domowy jogurt naturalny

Naleśniki razowe

Pasty do chleba

Owsianka z gruszką

Jajka zapiekane z warzywnym ratatujlle

Płatki owsiane w truskawkowym sosie

Krem z rzodkiewek

Bruschetta

Warzywa w roli głównej

Frytki z pieczonych warzyw

Pęczak z brukselką i orzechami

Łódeczki z ziemniaków z porem i orzechami

Jajeczne kotleciki brokułowo – szpinakowe

Papryki nadziewane dynią i śliwkami

Leczo

Tarta cukiniowa z ziołowym pesto

Pasztet z bobu i cukinii

Samosy

Tortille z buraczkowo – fasolowym nadzieniem

Risotto z kurkami

Brokułowe Pesto

Młoda kapusta

Kryzysowe placuszki warzywne

Gołąbki z kaszą i grzybami

Pietruszkowe Pesto

Coleslaw z zimowych warzyw

Falafel

Gnochhi z dyni

Makaron z semoliny z letnim sosem pomidorowym

Pierożki z ciasta francuskiego z cukinią i kaszą gryczaną

Cukiniowe tagliatelle

Szparagi z domowym razowym makaronem, pomidorkami cherry i winegretem

Zielone kopytka

Babka ziemniaczana

Tarta szpinakowa

Fasola na grzance

Kotlety z kaszą gryczaną

Dania z mięsem i rybą

Jesienny Gulasz

Kurczak z cukinią i suszonymi pomidorami

Kartacze

Gulasz rybny

Gałeczki drobiowe z sosem dyniowym

Papryka z mielonym mięsem i warzywami

Sałatki i surówki

Sałatka z orkiszem i warzywami

Buraki z pastą tahini

Ziemniaczana zwana „chłopską”

Tabouleh z kaszą gryczaną

Surówka z marchewki i pomarańczy

Colesław z cukinii i marchwi

Ciasta i ciasteczka

Ciasteczka  migdałowo – daktylowe z rozmarynem

Amarantuski

Rajskie ciasteczka

Ciasteczka sezamowe

Ciasteczka bananowo-owsiane

Razowe muffinki z rabarbarem

Ciasteczka czekoladowo – owsiane z orzechami

Ciasteczka dyniowe

Szarlotka

Chleb i bułeczki

Bułeczki dyniowe

Grahamki

Chleb koperkowy

Wegańskie drożdżówki z truskawkami

Razowe bułeczki owsiane

Chleb pszenny dla leniwych

Pełnoziarnista eko pizza

Bułeczki orkiszowo – ziołowe

Żytni chleb ze sliwką

Przekąski

Tortille z soczewicy

Sałatowe zawijańce z hummusem

Bruschetta

Pieczarki nadziewane ricottą i orzechami

Do chleba

Pasztet z bobu i cukinii

Kolorowe pasty do chleba

Paprykarz z kaszą jaglaną

Czerwony hummus

Krem z rzodkiewek

Pasta ze słonecznika

Guacamole

Twarożek z pieczarkami

Pasztet warzywny

Masło z orzechów brazylijskich

 

1 komentarz

  1. Witam. Popieram wszystkie blogi eko i sam staram sie to propagowac w codziennym zyciu. Prowadze bloga o szkodliwej chemii w jedzeniu.Staram sie nauczyc ludzi czego musza sie wystrzegac w sklepie by zachowac zdrowie. Zapraszam do tepienia ze mna szkodliwych produktow.

Dodaj komentarz

Wymagane pola *.