Tę sałatkę mogłabym jeść codziennie. Korzystając z dostępności jej dwóch podstawowych składników czyli sałaty i truskawek, ostatnio robię ją bardzo często. Jest naprawdę pyszna, soczysta i przede wszystkim zdrowa. Do jej zrobienia potrzebujemy:
– sałatę, ja najbardziej lubię lodową ale może być każda inna
– 20 dag truskawek
– łyżeczka soku z cytryny
– łyżka miodu
– kilka migdałów lub orzechów laskowych
– pół szklanki śmietanki kremówki
Sałatę myjemy, rwiemy na drobniejsze kawałki i układamy w salaterce. Skrapiamy sokiem z cytryny. Część truskawek miksujemy z łyżeczką miodu w blenderze na gładki mus. Pozostałe truskawki kroimy na plasterki i dodajemy do sałaty. Polewamy musem truskawkowym i śmietaną kremówką. Można posypać pokrojonymi migdałami. Pycha!
1 komentarz
Skomentuj