Ten koktajl to świetny sposób na przemycenie całego bogactwa witamin i fitoskładników ukrytych w jarmużu dla wszystkich tych, którzy z grymasem obrzydzenia myślą o wszelakiej zieleninie. Jarmuż jest tu zupełnie nie wyczuwalny, zaś suszona śliwka, banan i kakao tworzą przepyszne trio przywodzące na myśl śliwki w czekoladzie.
Ostrzegam: ten koktajl uzależnia! No ja przynajmniej ostatnio nie wyobrażam sobie bez niego śniadania:)
Składniki (na 2 szklanki)
· 2 małe banany
· Ok. 5-6 suszonych śliwek namoczonych w ciepłej wodzie (nie siarkowanych)
· 1 szklanka mleka roślinnego
· 4 liście jarmużu
· 2 czubate łyżki organicznego kakao
· 1 łyżka siemia lnianego
Wykonanie:
Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy kilka minut na gładką masę.
5 Komentarze
Skomentuj