Było zaproszenie na dyniowy konkurs, a dziś pora na dyniowe warsztaty kulinarne!
27 października przybywajcie do Białegostoku do nowopowstałego przy pływalni miejskiej w tymże mieście lokalu o wdzięcznej nazwie „Zmokła kura”.
Bohaterką warsztatów będzie szanowna dynia – warzywo które dodać można praktycznie do wszystkiego, ale zrobić z niej możemy również wiele ciekawych samodzielnych dań.
Warsztaty skierowane są zarówno do osób które dynię uwielbiają i poszukują inspiracji do jej przygotowania, jak również do tych co nie są do dyni przekonani lub po prostu nie maja na nią pomysłu.
Opowiemy sobie o rodzajach dyni, jej wartościach odżywczych, właściwościach leczniczych. Zastanowimy się czym najlepiej ją przyprawić. Wspólnie przygotujemy kilka dyniowych dań , które następnie skonsumujemy.
Ekologicznych dyń na warsztaty dostarczy ekologiczne gospodarstwo Eko Lud.
Zapisy na dyniowe warsztaty odbywają się drogą mailową: poczta@ekoquchnia.pl
Więcej szczegółów TUTAJ.
Dyniowe warsztaty są drugimi już warsztatami kulinarnymi z Eko Quchnią. Niespełna miesiąc temu, w ekologicznym gospodarstwie agroturystycznym „Ptasie radio” odbyły się weekendowe warsztaty na których wspólnie przygotowywaliśmy zdrowe menu na cały dzień. Było naprawdę cudownie. Jeszcze raz dziękuję wszystkim uczestniczkom za wspaniała atmosferę. Mam nadzieję że na dyniowych warsztatach również będzie podobnie.
Migawki z weekendowych warsztatów z EkoQuchnią znajdziecie TUTAJ.
6 Komentarze
Skomentuj