Dostałam ostatnio zaproszenie na bardzo ciekawe warsztaty „Witalność na talerzu-gotowanie z dietetykiem”, na których teoria na temat zdrowego odżywiania zostanie połączona z praktyką. Podczas przygotowania smacznych potraw organizatorki pokarzą uczestnikom że można gotować w sposób zdrowy, zgodny z naturą, nie używając tłuszczy zwierzęcych i cholesterolu… To, co jak dla mnie jest najfajniejsze w tych warsztatach to obecność dietetyczki która w profesjonalny sposób omówi wartość odżywczą przygotowanych posiłków, powie jak zbilansować jadłospis, których produktów unikać a po które sięgać.
Te wyjątkowe warsztaty kulinarne z dietetykiem odbędą się 22 marca o godz. 18 w Warszawie.
Więcej informacji znajdziecie TUTAJ:
Ja będę na pewno i Was również zachęcam do uczestnictwa. A w filmiku poniżej na Warsztaty zapraszają Was osobiście organizatorki: Anna Wolska i Iwona Kibil:)
A przy okazji zaproszenia na warsztaty zapraszam również na bardzo zdrowe lody bananowe. Bez dodatku cukru i tłuszczu, całkowicie naturalne, bo zrobione z mrożonych bananów. Przepis na nie podawałam już kiedyś TUTAJ. Jest to przepis podstawowy z którym można eksperymentować na mnóstwo sposobów, dodając przeróżne dodatki: inne owoce, orzechy, bakalie lub kakao. Moja dzisiejsza wariacja jest z kakao właśnie, a także z daktylami, które zmiksowałam razem z mrożonymi bananami.
Wiem, wiem, do lata jeszcze daleko, ale nic na to nie poradzę, wzięła mnie dziś na nie ogromna ochota. A że prezentowały się w filiżance bardzo uroczo, nie pozostało mi nic innego jak je sfotografować i podzielić się z Wami przepisem:)