zdrowo, pysznie i ekologicznie…

  • Zdrowo - EKO Quchnia

  • Pysznie - EKO Quchnia

  • Ekologicznie - EKO Quchnia

  • To EKO Quchnia

Mleczko migdałowe

| 0 komentarzy

 

mleczko2Zamiast śmietany i mleka możemy używać mleczka migdałowego. Przygotowujemy je następująco…

2 łyżki łuskanych pestek słonecznika

12 migdałów ze skórką

1 łyżkę ziaren sezamu

Składniki wsypujemy do młynko – miksera, mielemy bardzo miałko, następnie dodajemy szklankę ciepłej wody i łyżkę miodu. Po dokładnym zmiksowaniu (2-3 minuty na najwyższych obrotach) mamy gotowe mleczko. Jeśli chcemy żeby mleczko miało konsystencję gęstej śmietany dodajemy mniej wody. Taka mieszanka jest znakomita do śniadania składającego się z plasterków banana, namoczonych rodzynek i świeżo utartej marchwi. Do tego szklanka świeżego soku z marchwi i mamy pożywne sycące śniadanie.

Dodaj komentarz

Wymagane pola *.