zdrowo, pysznie i ekologicznie…

  • slide99

  • Zdrowo - EKO Quchnia

  • Pysznie - EKO Quchnia

  • Ekologicznie - EKO Quchnia

  • To EKO Quchnia

Ciecierzycowa przekąska

| 2 komentarzy

ciecierzyca1Już praktycznie na koniec tygodnia z ciecierzycą postanowiłam dodać jeszcze jeden mini przepis na ciecierzycową przekąskę, znakomitą np. do piwa. Z powodzeniem zastępuje nie konieczne zdrowe solone orzeszki ziemne. A jak ją zrobić? Nic prostszego.

Ugotowaną (wcześniej namoczoną) ciecierzycę smażymy na głębokim oleju, obtaczamy w przyprawach: pieprzu ziołowym, kuminie i soli i gotowe!Tak przygotowaną ciecierzycę można również dodawać do sałatek.

2 Komentarze

  1. można zrobić podobną przekąskę, ale nie smażć a upiec w piekarniku lekko skropioną oliwą i otoczoną w ulubionych przyprawach :)

  2. Rzeczywiście! I taka wersja jest zdecydowanie zdrowsza. Dzięki za podpowiedź:)

Dodaj komentarz

Wymagane pola *.