slot demo slot gacor demo slot slot gacor hari ini slot deposit pulsa demo slot slot deposit pulsa slot gacor terbaik slot gacor thailand slot gacor hari ini slot deposit pulsa

slot terbaik slot gacor 2023 slot dana jendralsmaya slot dana slot gacor hari ini slot demo slot 2023 slot gacor 2023 slot gacor slot deposit pulsa tanpa potongan slot gacor terbaik slot maxwin slot terbaik
Warzywny pasztet wegetariański | Ekoquchnia

zdrowo, pysznie i ekologicznie…

  • Zdrowo - EKO Quchnia

  • Pysznie - EKO Quchnia

  • Ekologicznie - EKO Quchnia

  • To EKO Quchnia

Warzywny pasztet wegetariański

| 3 komentarze

warzywnyTo mojej ostatnie odkrycie kulinarne. Robiłam już w życiu różne pasztety: z marchewki, selera, soi, soczewicy, fasoli, ale ten bije wszystkie na głowę. Robi się go z kilku rodzajów warzyw z przewagą cukinii. Jest przepyszny, a sekret jego smaku tkwi być może w dodatku żółtego tarkowanego sera. Można go jeść zarówno na zimno z chlebem, jak również od razu po wyjęciu z piekarnika jako ciepłe danie.Składniki:

1 średnia cukinia

20 dag pieczarek

2 cebule

3 marchewki

½ selera

½ szklanki tarkowanego żółtego sera (można więcej)

3 łyżki bułki tartej lub bułka wcześniej namoczona w wodzie

½ szklanki kaszy manny BIO

3 jajka „0″

Otręby BIO

Masło do wysmarowania blaszki

Przyprawy

Warzywa najlepiej aby były ekologiczne.

Wszystkie warzywa tarkujemy na większych oczkach tarki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Dodajemy starty ser, bułkę tartą, kaszę mannę, wbijamy jajka. Solimy, dodajemy przyprawy i wyrabiamy masę. Jeśli będzie zbyt rzadka dodajemy jeszcze bułki tartej lub otrąb. Prostokątną blaszkę do pieczenia smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą wymieszaną z otrębami. Masę warzywną wkładamy do blaszki i posypujemy z wierzchu wiórkami masła. Pieczemy ok. 1godziny i 45 min w 180 stopniach C.

Przepis jest propozycją do akcji kulinarnej „Dni kuchni wegetariańskiej”

wegekuch

3 Komentarze

Dodaj komentarz

Wymagane pola *.