slot gacorhttps://jdih.tanahbumbukab.go.id/judi-bola/https://fmipa.unsulbar.ac.id/slot-gacor/https://wbs.gianyarkab.go.id/slot-gacor-terpercaya/https://panseljpt.bumn.go.id/slot-deposit-dana/
slot gacor https://sister.upi-yai.ac.id/slot-gacor-terpercaya/ http://diklatpelaut.stipjakarta.ac.id/app/webroot/files/slot-gacor/ https://sakip.bulelengkab.go.id/images/gallery/slot-dana/ http://indoagropedia.pertanian.go.id/uploads/togel-online/ https://www.appi.or.id/slot-gacor-habanero/ https://sibunda.kuburayakab.go.id/-/rtp-live-slot/ https://lppm.unigal.ac.id/togel-online/ https://corona.lamandaukab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://bulukumba.bawaslu.go.id/halaman/slot-gacor/ https://pontianak.bawaslu.go.id/slot-gacor-2023/ https://baritotimur.bawaslu.go.id/layout/slot-deposit-pulsa/ https://makassar.bawaslu.go.id/slot-deposit-dana/ https://bulukumba.bawaslu.go.id/halaman/sbobet/ https://bimakota.bawaslu.go.id/-/judi-online/ https://minahasa.bawaslu.go.id/judi-bola/ https://registrasi.kki.go.id/casino-online/ https://revolusimental.go.id/temp/data-sgp-togel-online/ https://patrakomala.disbudpar.bandung.go.id/document/slot-togel-4d/ https://sister.upi-yai.ac.id/slot-deposit-pulsa/ https://patrakomala.disbudpar.bandung.go.id/document/slot-deposit-pulsa/ https://peluktandadiri.tanahdatar.go.id/togel/ https://revolusimental.go.id/temp/slot-gacor-terpercaya/ https://jdih.bulelengkab.go.id/uploads/slot-deposit-pulsa/ https://sister.upi-yai.ac.id/slot-dana/ https://wadul.pacitankab.go.id/api/situs-slot-gacor/
Pora na EKO przetwora – KONKURS | Ekoquchnia

zdrowo, pysznie i ekologicznie…

  • Zdrowo - EKO Quchnia

  • Pysznie - EKO Quchnia

  • Ekologicznie - EKO Quchnia

  • To EKO Quchnia

Pora na EKO przetwora – KONKURS

| 3 komentarze

img_1829Sezon na przetwory w pełni. Mimo że nie które owoce już się kończą lub skończyły, przed nami jeszcze sezon na śliwki, jabłka, aronię, gruszki, kapustę, dynie..

O tym że domowe przetwory to najlepszy sposób na zachowanie dobrodziejstw lata i jesieni wie chyba każdy. Mimo że w dzisiejszych czasach większość warzyw i owoców dostępna jest przez cały rok, jednak truskawki lub śliwki z Hiszpanii nie smakują tak jak te nasze sezonowe.

Jedzenie przetworów z sezonowych owoców i warzyw , najlepiej z własnego ogródka to nie tylko wspaniałe walory smakowe i aromatyczne, to również najlepszy sposób na uniknięcie chemicznych konserwantów i innych dodatków obecnych w żywności przetworzonej przemysłowo. Dlatego ich robienie powinno wpisać się na stałe do scenariusza ekologicznej Pani domu:)

KONKURS!

Jeśli znasz sposób na to, żeby domowe przetwory były jeszcze zdrowsze, znasz przepis na konfiturę lub powidła ze zmniejszoną zawartością cukru lub marynaty i kiszonki z mniejszą ilością soli, jeśli znasz przepis na dżem lub sok o szczególnych właściwościach zdrowotnych (sok z aronii, dżem z żurawiny..) Koniecznie wyślij nam przepis wraz zdjęciem: poczta@ekoquchnia.pl

Autor najciekawszego i najbardziej zdrowego i ekologicznego przepisu otrzyma o nas upominek: ceramiczny słój do ogórków . Czekamy do końca września!

blog1

A od pewnego czasu akcesoria do domowych przetworów dostać można w naszym sklepie

www.ekoquchnia.com.pl

Znajdziecie tu min.:

słoje na ogórki

– słoiki hermetyczne do wekowania

butle i balony na domowe nalewki, wina i soki

sokowniki

– korki do butelek

szatkownice do kapusty

A w najbliższym czasie na łamach Eko Quchni przeczytać będziecie mogli na temat podstawowych metod konserwowania stosowanych podczas wyrobu przetworów: marynowania, kiszenia i wekowania.

skanuj00021

3 Komentarze

Dodaj komentarz

Wymagane pola *.