zdrowo, pysznie i ekologicznie…

  • slide99

  • Zdrowo - EKO Quchnia

  • Pysznie - EKO Quchnia

  • Ekologicznie - EKO Quchnia

  • To EKO Quchnia

Fotorelacja z „Przetwornianki” czyli jesiennej wymiany przetworów

| 1 komentarz

Trudno opisać to uczucie, kiedy kiełkujący nieśmiało w głowie pomysł wychodzi na światło dzienne, kiedy okazuje się strzałem w dziesiątkę,  zyskuje uznanie znajomych, nie znajomych a nawet lokalnych mediów. To naprawdę ogromna satysfakcja i radość. Ale Przetwornianka, czyli jesienna wymiana przetworów, bo o niej piszę, nie odbyła by się bez czterech cudownych, pełnych pozytywnej energii i chęci do działania dziewcząt: Magdy, Sylwii, Hani i Ewy…

Przedstawiam Wam Białostockie „Kulinarki”  czyli Białostockie Blogerki Kulinarne które znaleść możecie na blogach:

http://www.kopalniasmakow.blogspot.com/ Magda

http://zielonykoperek.blogspot.com/ –  Sylwia

http://samedobrerzeczy.blogspot.com/ – Hania

http://kuchenneewolucje.blogspot.com/ – Ewa

Wydarzenie miało miejsce w Białymstoku w zaprzyjaźnionej klubokawiarni Labalbal. Na początku miałyśmy obawy że przyjdzie nam się wymienić przetworami tylko we własnym gronie, jednak knajpka przyjemnie się zapełniła, a na stołach lądowały kolejne słoiczki.

fot. Magdalena Majewska

fot. Magdalena Majewska

A oto moje „wypociny”, które udało mi się wymienić na parę ciekawych perełek których sama nigdy nie robiłam, np. konfiturę z cebuli, paprykę z kalafiorem czy jabłka z aronią i melasą.

fot. Edyta Żuk – Kempa

Uczestnicy wymianki mogli zgłaszać swoje wyroby do konkursu na najsmaczniejszy przetwór słodki, oraz na najciekawiej ozdobiony słoiczek a ja miałam zaszczyt zasiadać w JURY:).

fot. Magdalena Majewska

Wybór był naprawdę trudny, gdyż wszystkie dżemy i konfitury były przepyszne, jednak po długiej debacie wybraliśmy konfiturę z płatków dzikiej róży, która nie dość że była pyszna, to jeszcze niebiańsko wręcz pachniała.

Wszystkie startujące w konkursie słodkości można było spróbować na wspaniałym chlebku autorstwa Magdy.

fot. Magdalena Majewska

fot. Magdalena Majewska

Do nabycia były również przeurocze etykietki  na słoiczki autorstwa Marii Dek dostępne równiez tutaj:

https://www.facebook.com/dekillustration

fot. Edyta Żuk – Kempa

Dziękujemy wszystkim za przybycie i mamy nadzieję że” Przetwornianka” na stałe wpiszę się do kalendarza białostockich imprez. My w każdym razie mamy dużo pozytywnej energii i  motywację do organizacji innych tego typu wydarzeń.

 

 

1 komentarz

  1. Cudowny pomysł ,zycze dalszych kulinarnych sukcesów, smaczne były te kanapeczki:)

Dodaj komentarz

Wymagane pola *.