zdrowo, pysznie i ekologicznie…

  • slide99

  • Zdrowo - EKO Quchnia

  • Pysznie - EKO Quchnia

  • Ekologicznie - EKO Quchnia

  • To EKO Quchnia

Czipsy z jarmużu na jesienne wieczory

| 2 komentarzy

jarmuz

Długie jesienne wieczory sprzyjają spędzeniu miłego czasu przy dobrym filmie. Wyciągam więc  ich listę którą tworzyłam już od pewnego czasu, kiedy to zamiast iść do kina lub obejrzeć coś na DVD, wolałam pojechać do lasu lub nad jezioro, a wieczór spędzić raczej przy ognisku niż przed monitorem.

Dziś szykuję się do „Restless” do którego przymierzam się już od ponad roku. Pisząc „szykuje się” mam na myśli przygotowanie dobrej przekąski. Smacznej i zdrowej. Na przykład chipsów z jarmużu, który, można rzec  bez wahania  zostanie chyba „warzywem roku”.

Jarmuż to ostatnie już warzywo które pozostało na mojej działce. Nie straszne mu chłody i pierwsze przymrozki, mam więc wielką nadzieje że będzie mi towarzyszył jeszcze do końca listopada. Dzisiejszą porcję  świeżo zerwanego jarmużu przerobiłam na chipsy właśnie. Pyszne, delikatne i przyjemnie chrupiące chipsy z jarmużu zrobiłam według przepisu Jadłonomi.

2 Komentarze

  1. ale fajnie opakowane 😉 super!

  2. Dziękuję:)

Dodaj komentarz

Wymagane pola *.