zdrowo, pysznie i ekologicznie…

  • slide99

  • Zdrowo - EKO Quchnia

  • Pysznie - EKO Quchnia

  • Ekologicznie - EKO Quchnia

  • To EKO Quchnia

„Pora na pomidora” w Białce Tatrzańskiej

| 1 komentarz

_MG_1344

12 lipca „Pora na pomidora” zawitała do Białki Tatrzańskiej – przepięknie położonej w największych Polskich górach podhalańskiej wsi. Ach, jakże dawno nie oglądałam już naszych Tatr. Tym bardziej miło było mi je zobaczyć, kiedy to po pochmurnym, deszczowym dniu pojawiły się na horyzoncie. Nie było jednak czasu na długie górskie wędrówki. Miałyśmy do wykonania bardzo ważną misję: przekonać do sałatek bardzo mięsożernych górali. Początkowo wydawało się że to zadanie wręcz niewykonalne. Już na samym początku usłyszałyśmy że: „..że górale nie są królikami czy zającami, co to po halach ganiajom i trawę skubiom. :)” a jednak nasze owocowo-warzywne sałatki i kolorowe koktajle z naszych polskich warzyw i owoców cieszyły się wyjątkowym zainteresowaniem. Niektórym jednak lepiej było nie wiedzieć jaki jest ich skład.
Taka sytuacja zilustrowana zdjęciem poniżej:
– A to zielone, to kiwi?
– Kiwi, na podhalu? Sam spróbuj co to.
– Hmmm, dobre gruszka i…
– Szpinak.
– O fu! :)

_MG_1359
Stoisko kampanii „Pora na pomidora” towarzyszyło festynowi Lata z Radiem. Tym razem na scenie pojawiły się Brathanki, Patrycja Markowska oraz Maryla Rodowicz, czyli było nie tylko smacznie i zdrowo ale również wesoło.

_MG_1387

_MG_1320

_MG_1414

 

1 komentarz

  1. Pomidor ma najwięcej „witaminy życia”. Jeść do woli, przedawkować się nie da :)

Dodaj komentarz

Wymagane pola *.