zdrowo, pysznie i ekologicznie…

  • slide99

  • Zdrowo - EKO Quchnia

  • Pysznie - EKO Quchnia

  • Ekologicznie - EKO Quchnia

  • To EKO Quchnia

„Pora na pomidora” w Płocku

| 0 komentarzy

W naszych wyjazdach na „Pora na pomidora” wielką frajdą jest nie tylko przekonywanie ludu że połączenie szpinaku i gruszki jest nie tylko super zdrowe ale i fantastycznie smakuje jako koktajl. Fajna jest również możliwość poznawanie nowych miejsc w Polsce. Kto by pomyślał ze taki Płock, o którym wiedziałam dotychczas tylko tyle że leży gdzieś nad Wisłą, jest takim urokliwym miastem. A odwiedziliśmy go z naszą „pomidorową ekipą” podczas długiego sierpniowego weekendu.

IMG_1397

Na wysokiej skarpie z której roztacza się widok na szeroką dolinę Wisły, usytuowane są najważniejsze zabytki miasta, z Bazyliką katedralną na czele, należącą do najstarszych budowli sakralnych w Polsce.

IMG_1408

IMG_1390

Na starówce króluje piękny, gotycki Ratusz. Mnie jednak najbardziej zachwyciło molo, ciągnące się przeszło 360 m równolegle do linii brzegu Wisły, na końcu którego znajduje się serwującą przepyszne lody kawiarnia. Jest to jedyny tego typu obiekt w Polsce. Cudownie było sobie pospacerować w słoneczny, sierpniowy dzień, poobserwować wpływające do portu żaglówki i zregenerować siły bo następnego dnia… mięliśmy do wykonania naszą misję :)

IMG_1386

IMG_1391

Już od 13-stej stawiłyśmy się na stadionie sportowym aby rozstawiać nasze stoisko. A ludzi przyszło wyjątkowo dużo i nie wiadomo czy przyciągnęła ich tu grająca na festynie Lata z radiem Ewa Farna, czy też może rozniosła się już wieść po świecie że będziemy MY z najlepszymi koktajlami z polskich warzyw i owoców oczywiście. Wyciągniętych rączek po kubeczek ze słomką (i baloniki) nie brakowało, jak widać na poniższych zdjęciach.

IMG_1450

_MG_7927

fot. Kacper Bartczak

_MG_7965

fot. Kacper Bartczak

IMG_1460

IMG_1454

IMG_1461

Podczas płockiej edycji „Pora na pomidora” bardzo spontanicznie, trochę przez przypadek powstał nowy, zaskakująco dobry koktajl: z pomidorów i soku jabłkowego. Polecam! Przygotujcie go sobie w domu, albo przyjeżdżajcie na kolejne edycje „Pora na pomidora”.

IMG_1478

Dodaj komentarz

Wymagane pola *.