slot pulsaslot gacor hari inisitus slot gacorslot gacorslot gacor terbaikslot gacor terbaruslot deposit pulsaslot gacor terbaik dan terpercayaslot demo gratisslot gacor terbaruslot demoslot gacor terbaruslot gacor
https://www.ui.ac.id/download/brosur/ https://kepegawaian.madina.go.id/app/ https://sikd.untirta.ac.id/uploads/ https://e-learning.uniba-bpn.ac.id/rahasia/app.html https://e-learning.uniba-bpn.ac.id/report/demo/ https://e-learning.poltekpel-banten.ac.id/app/app.html https://e-learning.unim.ac.id/course/sgacor/ http://e-learning.um.ac.id/theme/app/ https://spada.upnyk.ac.id/group/jurusan/ https://pengaduan.dgip.go.id/img/menu/ https://disperindag.paserkab.go.id/system/ https://sigastra.radenintan.ac.id/img/berkas/ https://sidinar.bnn.go.id/assets/demo/ https://dpkp2.paserkab.go.id/img/ https://sista4.peruri.co.id/img/ https://mbkm.fik.dinus.ac.id/system/Pager/
Makaron orkiszowy z pesto i pieczonymi pomidorkami cherry | Ekoquchnia

zdrowo, pysznie i ekologicznie…

  • Zdrowo - EKO Quchnia

  • Pysznie - EKO Quchnia

  • Ekologicznie - EKO Quchnia

  • To EKO Quchnia

Makaron orkiszowy z pesto i pieczonymi pomidorkami cherry

| 4 komentarze

orkiszowe1Przepis na pieczone pomidorki koktajlowe pochodzi z książki „Nigella expresowo” Nigelli Lawson. Mają być podobno namiastką pomidorków „suszonych w słońcu”. Nigella dodaje je do sałatki z rukoli i sera mozarella. Ja dodałam do makaronów orkiszowych z pesto i wyszło smaczne danie. Nie są to w sumie zupełnie pieczone pomidorki. Robi się je następująco: Przekrajamy pomidorki na pół i układamy przekrojoną strona do góry w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy solą, cukrem, tymiankiem i skrapiamy oliwą. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni, wkładamy pomidorki i od razu piekarnik wyłączamy. Pomidorki pozostawiamy w środku na noc. Następnego dnia gotujemy orkiszowy makaron, odcedzamy, dodajemy pesto i przygotowane dzień wcześniej pomidorki koktajlowe, wszystko można posypać tartym parmezanem.

Przepis dołączam do mojej akcji kulinarnej „Zdrowie na talerzu”

Składniki:

– makaron orkiszowy (ja użyłam makaronu „trzy kolory” opisanego w poprzednim poście)

– kilkanaście pomidorków koktajlowych

– pasta pesto  (2-3 łyżki)

– tymianek świeży lub suszony

– cukier

– sól

– oliwa z oliwek

– parmezan


4 Komentarze

Dodaj komentarz

Wymagane pola *.