slot pulsaslot gacor hari inisitus slot gacorslot gacorslot gacor terbaikslot gacor terbaruslot deposit pulsaslot gacor terbaik dan terpercayaslot demo gratisslot gacor terbaruslot demoslot gacor terbaruslot gacor
https://www.ui.ac.id/download/brosur/ https://kepegawaian.madina.go.id/app/ https://sikd.untirta.ac.id/uploads/ https://e-learning.uniba-bpn.ac.id/rahasia/app.html https://e-learning.uniba-bpn.ac.id/report/demo/ https://e-learning.poltekpel-banten.ac.id/app/app.html https://e-learning.unim.ac.id/course/sgacor/ http://e-learning.um.ac.id/theme/app/ https://spada.upnyk.ac.id/group/jurusan/ https://pengaduan.dgip.go.id/img/menu/ https://disperindag.paserkab.go.id/system/ https://sigastra.radenintan.ac.id/img/berkas/ https://sidinar.bnn.go.id/assets/demo/ https://dpkp2.paserkab.go.id/img/ https://sista4.peruri.co.id/img/ https://mbkm.fik.dinus.ac.id/system/Pager/
Barszcz Ukraiński | Ekoquchnia

zdrowo, pysznie i ekologicznie…

  • Zdrowo - EKO Quchnia

  • Pysznie - EKO Quchnia

  • Ekologicznie - EKO Quchnia

  • To EKO Quchnia

Barszcz Ukraiński

| 1 komentarz

barszczKiedy w zimne wietrzne popołudnie wracam z pracy do domu, marzę tylko o jednym – talerzu gorącej zupy. Nie ma nic lepszego na jesienne chłody. Ostatnio przez tydzień chodził za mną barszcz ukraiński – jedna z moich ulubionych zup.  Dziś w końcu zakupiłam wszystkie potrzebne składniki i w końcu mogłam się nim delektować. Nie tylko wspaniale nas rozgrzał ale również porządnie nasycił.

Składniki:

– 2 szklanki namoczonej dzień wcześniej fasoli

– ćwierć średniej, białej kapusty

– 2 buraki

– 2 marchwie

– korzeń pietruszki

– ½ selera

– koncentrat pomidorowy

– łyżka octu jabłkowego (lub innego)

– łyżka cukru (opcjonalnie)

– 3 liście laurowe

– kilka ziaren Ziela angielskiego

– 2 ząbki czosnku

– 2 łyżki oliwy z oliwek

– 2 skrzydełka z eko drobiu

Gotujemy najpierw skrzydełka, fasolę i włoszczyznę, z listkami laurowymi i ziarenkami ziela angielskiego. Potem do garnuszka dodajemy pokrojone w kostkę buraczki i marchewkę, potem ziemniaki a na koniec poszatkowaną kapustę, cebule i czosnek. Dodać oliwę, cukier, ocet oraz inne przyprawy i jeśli ktoś ma ochotę jeszcze bardziej zupę zagęścić dodać zasmażkę i 2 łyżki śmietany. Gotować w sumie około 1 godziny. Przed podaniem odstawić na godzinę i ponownie podgrzać. Najsmaczniejszy jest na drugi dzień ale rzadko udaje mu się do następnego dnia przetrwać.

Na stronie www.eastway.pl znalazłam informację, że barszcz ukraiński serwowany w Polsce i opisywany w polskich przepisach i prawdziwy barszcz ukraiński rodem z Ukrainy znacznie się różnią.

Esencją barszczu ukraińskiego jest połączenie smaku buraków ćwikłowych, bulionu wołowego, przecieru pomidorowego, octu, czosnku i liścia laurowego. Ponadto barszcz ukraiński musi zawierać białą kapustę i nie zawiera żadnej fasoli, ani Jasia, ani szparagowej!

Mnie jednak trudno sobie wyobrazić barszcz ukraiński bez fasoli dlatego zawsze ja dodaje.

Smacznego!

1 komentarz

Dodaj komentarz

Wymagane pola *.