slot gacorhttps://jdih.tanahbumbukab.go.id/judi-bola/https://fmipa.unsulbar.ac.id/slot-gacor/https://wbs.gianyarkab.go.id/slot-gacor-terpercaya/https://panseljpt.bumn.go.id/slot-deposit-dana/
slot gacor https://sister.upi-yai.ac.id/slot-gacor-terpercaya/ http://diklatpelaut.stipjakarta.ac.id/app/webroot/files/slot-gacor/ https://sakip.bulelengkab.go.id/images/gallery/slot-dana/ http://indoagropedia.pertanian.go.id/uploads/togel-online/ https://www.appi.or.id/slot-gacor-habanero/ https://sibunda.kuburayakab.go.id/-/rtp-live-slot/ https://lppm.unigal.ac.id/togel-online/ https://corona.lamandaukab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://bulukumba.bawaslu.go.id/halaman/slot-gacor/ https://pontianak.bawaslu.go.id/slot-gacor-2023/ https://baritotimur.bawaslu.go.id/layout/slot-deposit-pulsa/ https://makassar.bawaslu.go.id/slot-deposit-dana/ https://bulukumba.bawaslu.go.id/halaman/sbobet/ https://bimakota.bawaslu.go.id/-/judi-online/ https://minahasa.bawaslu.go.id/judi-bola/ https://registrasi.kki.go.id/casino-online/ https://revolusimental.go.id/temp/data-sgp-togel-online/ https://patrakomala.disbudpar.bandung.go.id/document/slot-togel-4d/ https://sister.upi-yai.ac.id/slot-deposit-pulsa/ https://patrakomala.disbudpar.bandung.go.id/document/slot-deposit-pulsa/ https://peluktandadiri.tanahdatar.go.id/togel/ https://revolusimental.go.id/temp/slot-gacor-terpercaya/ https://jdih.bulelengkab.go.id/uploads/slot-deposit-pulsa/ https://sister.upi-yai.ac.id/slot-dana/ https://wadul.pacitankab.go.id/api/situs-slot-gacor/
Sałatka z kaszą jaglaną i szparagami | Ekoquchnia

zdrowo, pysznie i ekologicznie…

  • Zdrowo - EKO Quchnia

  • Pysznie - EKO Quchnia

  • Ekologicznie - EKO Quchnia

  • To EKO Quchnia

Sałatka z kaszą jaglaną i szparagami

| 6 komentarzy

Maj już sie kończy, a ja się właśnie zorientowałam, że na Eko Quchni nie umieściłam jeszcze żadnego przepisu ze szparagami. Dlatego dziś szybki przepis na sałatkę z kaszą jaglaną i szparagami. Szparagi nie grają tu co prawda „pierwszych skrzypiec”, ale są ciekawym dodatkiem…

Sałatka jest orzeźwiająca i chrupiaca dzięki selerowi naciowemu, ogórkowi i imbirowi marynowanemu, ale jednocześnie bardzo pożywna dzięki kaszy jaglanej. Doskonale nadaje się  do pracy  na drugie śniadanie  albo na weekendowy piknik.

Składniki:

½ szklanki kaszy jaglanej

4 małe ogórki gruntowe

3 łodygi selera naciowego

¼ filiżanki marynowanego imbiru (takiego jak do shusi) Mozna więcej ale wtedy będzie bardziej ostro

Pęczek koperku

Pęczek zielonych szparagów

½ avokado

dressing:

oliwa z oliwek

sok z ½ cytryny (lub 2 łyżki zalewy z marynowanego imbiru)

łyżeczka miodu

łyżeczka musztardy łagodnej

Kaszę jaglaną gotujemy w 1 szklance wody na sypko. Szparagi czyścimy, kroimy  na 3 cm kawałki i gotujemy na parze. Ogórki i awokado  kroimy w drobna kostkę, seler naciowy w cienkie plasterki, imbir w cienkie paseczki. W słoiczku mieszamy wszystkie składniki dressingu. Kiedy kasza i szparagi ostygną, łączymy je z surowymi warzywami, mieszamy z sosem, ewentualnie doprawiamy do smaku solą. Można dodac drobno pokrojony, łody koperek.

* To świetne połaczeniepołączenie znalazłam  w majowym wydaniu Wysokich Obcasów Extra, jako propozycję Prof. Magdy Środy na sałatke wielkanocną.

6 Komentarze

Dodaj komentarz

Wymagane pola *.