slot pulsaslot gacor hari inisitus slot gacorslot gacorslot gacor terbaikslot gacor terbaruslot deposit pulsaslot gacor terbaik dan terpercayaslot demo gratisslot gacor terbaruslot demoslot gacor terbaruslot gacor
https://www.ui.ac.id/download/brosur/ https://kepegawaian.madina.go.id/app/ https://sikd.untirta.ac.id/uploads/ https://e-learning.uniba-bpn.ac.id/rahasia/app.html https://e-learning.uniba-bpn.ac.id/report/demo/ https://e-learning.poltekpel-banten.ac.id/app/app.html https://e-learning.unim.ac.id/course/sgacor/ http://e-learning.um.ac.id/theme/app/ https://spada.upnyk.ac.id/group/jurusan/ https://pengaduan.dgip.go.id/img/menu/ https://disperindag.paserkab.go.id/system/ https://sigastra.radenintan.ac.id/img/berkas/ https://sidinar.bnn.go.id/assets/demo/ https://dpkp2.paserkab.go.id/img/ https://sista4.peruri.co.id/img/ https://mbkm.fik.dinus.ac.id/system/Pager/
Sałatka z kaszą jaglaną i szparagami | Ekoquchnia

zdrowo, pysznie i ekologicznie…

  • Zdrowo - EKO Quchnia

  • Pysznie - EKO Quchnia

  • Ekologicznie - EKO Quchnia

  • To EKO Quchnia

Sałatka z kaszą jaglaną i szparagami

| 6 komentarzy

Maj już sie kończy, a ja się właśnie zorientowałam, że na Eko Quchni nie umieściłam jeszcze żadnego przepisu ze szparagami. Dlatego dziś szybki przepis na sałatkę z kaszą jaglaną i szparagami. Szparagi nie grają tu co prawda „pierwszych skrzypiec”, ale są ciekawym dodatkiem…

Sałatka jest orzeźwiająca i chrupiaca dzięki selerowi naciowemu, ogórkowi i imbirowi marynowanemu, ale jednocześnie bardzo pożywna dzięki kaszy jaglanej. Doskonale nadaje się  do pracy  na drugie śniadanie  albo na weekendowy piknik.

Składniki:

½ szklanki kaszy jaglanej

4 małe ogórki gruntowe

3 łodygi selera naciowego

¼ filiżanki marynowanego imbiru (takiego jak do shusi) Mozna więcej ale wtedy będzie bardziej ostro

Pęczek koperku

Pęczek zielonych szparagów

½ avokado

dressing:

oliwa z oliwek

sok z ½ cytryny (lub 2 łyżki zalewy z marynowanego imbiru)

łyżeczka miodu

łyżeczka musztardy łagodnej

Kaszę jaglaną gotujemy w 1 szklance wody na sypko. Szparagi czyścimy, kroimy  na 3 cm kawałki i gotujemy na parze. Ogórki i awokado  kroimy w drobna kostkę, seler naciowy w cienkie plasterki, imbir w cienkie paseczki. W słoiczku mieszamy wszystkie składniki dressingu. Kiedy kasza i szparagi ostygną, łączymy je z surowymi warzywami, mieszamy z sosem, ewentualnie doprawiamy do smaku solą. Można dodac drobno pokrojony, łody koperek.

* To świetne połaczeniepołączenie znalazłam  w majowym wydaniu Wysokich Obcasów Extra, jako propozycję Prof. Magdy Środy na sałatke wielkanocną.

6 Komentarze

Dodaj komentarz

Wymagane pola *.