slot pulsaslot gacor hari inisitus slot gacorslot gacorslot gacor terbaikslot gacor terbaruslot deposit pulsaslot gacor terbaik dan terpercayaslot demo gratisslot gacor terbaruslot demoslot gacor terbaruslot gacor
https://www.ui.ac.id/download/brosur/ https://kepegawaian.madina.go.id/app/ https://sikd.untirta.ac.id/uploads/ https://e-learning.uniba-bpn.ac.id/rahasia/app.html https://e-learning.uniba-bpn.ac.id/report/demo/ https://e-learning.poltekpel-banten.ac.id/app/app.html https://e-learning.unim.ac.id/course/sgacor/ http://e-learning.um.ac.id/theme/app/ https://spada.upnyk.ac.id/group/jurusan/ https://pengaduan.dgip.go.id/img/menu/ https://disperindag.paserkab.go.id/system/ https://sigastra.radenintan.ac.id/img/berkas/ https://sidinar.bnn.go.id/assets/demo/ https://dpkp2.paserkab.go.id/img/ https://sista4.peruri.co.id/img/ https://mbkm.fik.dinus.ac.id/system/Pager/
Fritatta z sezonowymi warzywami. | Ekoquchnia

zdrowo, pysznie i ekologicznie…

  • Zdrowo - EKO Quchnia

  • Pysznie - EKO Quchnia

  • Ekologicznie - EKO Quchnia

  • To EKO Quchnia

Fritatta z sezonowymi warzywami.

| 2 komentarze

Ach, cudownie jest mieć wolne w środku tygodnia. A gdyby tak  zaznaczyć czerwoną kartką w kalendarzu każdą pierwszą (lub ostatnią) środę miesiąca? Byłoby wspaniale, o jedno slow breakfast  w tygodniu więcej. Bo właśnie te nieśpieszne, pracochłonne lecz przepyszne śniadania w dniach wolnych od pracy lubię najbardziej. Wczorajsze na przykład przeciągnęło się prawie do obiadu. Najpierw pojawił się pyszny bananowy koktajl autorstwa męża, potem moja fritatta z sałatką z malinowych pomidorów, na deser zaś kawa i kakaowo-śliwkowy placek Pauliny… Całe szczęście po jutrze znowu weekend i znowu będzie można w piżamie pomruczeć przy stole z zadowolenia.

A może Wy również skusicie się na tą cudowna fritattę na weekendowe śniadanie?

Składniki:

1 garść ugotowanej , zielonej fasolki szparagowej

1 mała cukinia

kawałek dyni (już jest!)

1 mała cebula

1 papryka czerwona

6 jaj najlepiej z chowu ekologicznego

pieprz i sól do smaku

2 łyżki klarowanego masła

1 łyżka suszonych pomidorów w pokrojonych w paseczki (opcja)
Propozycja Ekożerców
Pokrojone w kostkę warzywa wrzucamy na patelnie z rozgrzanymi 2 łyżkami masła klarowanego. Dusimy aż będą  al’dente, dodajemy ugotowaną wcześniej, pokrojoną w mniejsze kawałki fasolkę szparagową. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz ulubionymi ziołami, np. suszonymi pomidorami  (ja dodałam również trochę sproszkowanego curry).

Jajka roztrzepujemy w miseczce widelcem lub trzepaczką. Odrobinę solimy, pieprzymy i wlewamy na patelnię z warzywami (najlepiej na patelnię z żaroodporną rączką). Smażymy kilka minut, po czym wkładamy do nagrzanego do 220 st. C piekarnika i pieczemy aż wierzch się zetnie i lekko przyrumieni. Jeśli nie mamy patelni z żaroodporną rączką możemy spróbować przewrócić fritattę na drugą stronę, co niestety łatwe nie jest.

 

Jeśli podoba się Wam przepis na moją fritatte, zagłosujcie na niego w konkursie ekożerców. Wystarczy wejść TUTAJ i kliknąć „lubię to” przy zdjęciu fritatty

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Komentarze

Dodaj komentarz

Wymagane pola *.