slot pulsaslot gacor hari inisitus slot gacorslot gacorslot gacor terbaikslot gacor terbaruslot deposit pulsaslot gacor terbaik dan terpercayaslot demo gratisslot gacor terbaruslot demoslot gacor terbaruslot gacor
https://www.ui.ac.id/download/brosur/ https://kepegawaian.madina.go.id/app/ https://sikd.untirta.ac.id/uploads/ https://e-learning.uniba-bpn.ac.id/rahasia/app.html https://e-learning.uniba-bpn.ac.id/report/demo/ https://e-learning.poltekpel-banten.ac.id/app/app.html https://e-learning.unim.ac.id/course/sgacor/ http://e-learning.um.ac.id/theme/app/ https://spada.upnyk.ac.id/group/jurusan/ https://pengaduan.dgip.go.id/img/menu/ https://disperindag.paserkab.go.id/system/ https://sigastra.radenintan.ac.id/img/berkas/ https://sidinar.bnn.go.id/assets/demo/ https://dpkp2.paserkab.go.id/img/ https://sista4.peruri.co.id/img/ https://mbkm.fik.dinus.ac.id/system/Pager/
Pasztet z bobu i cukinii z kaszą jaglaną | Ekoquchnia

zdrowo, pysznie i ekologicznie…

  • Zdrowo - EKO Quchnia

  • Pysznie - EKO Quchnia

  • Ekologicznie - EKO Quchnia

  • To EKO Quchnia

Pasztet z bobu i cukinii z kaszą jaglaną

| 1 komentarz

pasztet1

Sezon na bób powoli się kończy, śpieszę wiec przypomnieć Wam fantastyczny przepis na pasztet z tego strączka w towarzystwie cukinii i kaszy jaglanej. Pojawił się już co prawda jakiś czas temu na blogu ale troszkę go zmodyfikowałam (patrz: ulepszyłam i zweganizowałam) i wpis wzbogaciłam o nowe (patrz: ładniejsze) zdjęcia. A oto przepis:
Składniki:

  • 3 szklanki ugotowanego bobu (ze skórką)
  • 1 nieduża cukinia
  • 1 cebula
  • 1½ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 ząbki czosnku
  • Natka pietruszki
  • 2 łyżki mielonego siemienia lnianego
  • Sól, pieprz, tymianek, majeranek,
  • 1 płaska łyżeczka mielonego kminku
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 2 łyżki oleju do smażenia (u mnie kokosowy)+ jedna do farszu

Wykonanie:
1. Cebulę i cukinię kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i cukinię. Po minucie wrzucamy przyprawy: kurkumę, listki laurowe, tymianek, majeranek, mielony kminek, sól, pieprz. W trakcie smażenia dolewamy troszkę wody i dusimy do miękkości. Odstawiamy do ostygnięcia.
2. Do większej miski wsypujemy: ugotowany wcześniej bób, kaszę jaglaną, posiekaną natkę pietruszki, siemię lniane i uduszone warzywa. Miksujemy wszystko na gładką masę. Dodajemy olej, mieszamy jeszcze raz łyżką i doprawiamy w miarę potrzeby.
3. Foremkę do pieczenia smarujemy olejem i wykładamy masę.
4. Pieczemy ok. 1 godz. w piekarniku nagrzanym do 180 – 200 st C

pasztet3

pasztet2

1 komentarz

Dodaj komentarz

Wymagane pola *.