slot demo slot gacor demo slot slot gacor hari ini slot deposit pulsa demo slot slot deposit pulsa slot gacor terbaik slot gacor thailand slot gacor hari ini slot deposit pulsa

slot terbaik slot gacor 2023 slot dana jendralsmaya slot dana slot gacor hari ini slot demo slot 2023 slot gacor 2023 slot gacor slot deposit pulsa tanpa potongan slot gacor terbaik slot maxwin slot terbaik
Tagiatelle z soi z dynią, kurkami i kremowym sosem z chrzanową nutką. Ze składników od Free Delikatesy Ekologiczne | Ekoquchnia

zdrowo, pysznie i ekologicznie…

  • Zdrowo - EKO Quchnia

  • Pysznie - EKO Quchnia

  • Ekologicznie - EKO Quchnia

  • To EKO Quchnia

Tagiatelle z soi z dynią, kurkami i kremowym sosem z chrzanową nutką. Ze składników od Free Delikatesy Ekologiczne

| 3 komentarze

sojowy-makaron

Czy Wam również się to zdarza? Przedponiedziałkowy brak pomysłu na obiad? Mimo że latem lubię jeść prosto a składników jest pod dostatkiem, czasem nachodzi mnie ochota na coś zupełnie nowego, ciekawego, czegoś czego jeszcze nie jadłam. Z pomocą ( już z resztą nie pierwszy raz) przyszedł mi sklep Free Delikatesy Ekologiczne w którego asortymencie zawsze znaleźć można coś ciekawego, jakąś kulinarną nowinkę i to najczęściej w zdrowej, organicznej wersji. Moją uwagę tym razem przyciągnęło ekologiczne tagiatelle z soi. Produkt bezglutenowy i wegański a do tego o ciekawym smaku. Fajnie się prezentuje na talerzu a po za tym zasobny jest w wartościowe roślinne białko. Można go przygotować na różne sposoby, ale ja zamarzyłam o kremowym sosie z dyni i mleka kokosowego, z dodatkiem kurek i cebuli oraz odrobiny sproszkowanego chrzanu który dla mnie jest również kulinarną nowością. I tak specjalnie dla Free Delikatesy Ekologiczne powstało coś bardzo pysznego i prostego zarazem, a poza tym było to mój pierwszy raz w tym roku z dynią hokkaido która uwielbiam! Zapraszam na przepis!

kurki

sojowy-makaron2
Składniki:
2 szklanki pokrojonej w kostkę dyni hokkaido
• 1 szklanka kurek
• 1 cebula
• 1 ząbek czosnku
• 1 łyżka oleju kokosowego
• 1/2 szklanki mleka kokosowego
• sól, świeżo zmielony pieprz
• 1/2 łyżeczki kurkumy
• 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
• 1 łyżeczka tymianku
• 1 łyżeczka chrzanu w proszku z firmy Dary Natury
• 1 łyżeczka płatków drożdżowych (opcjonalnie)
• 1 szklanka bulionu warzywnego lub wody
• garść uprażonych pestek dyni

1/2 opakowania sojowego tagiatelle

 

Wykonanie:
1. Cebulę obieramy w drobną kostkę. Podobnie postępujemy z dynią hokkaido: przekrajamy ją na pół, wyjmujemy pestki i kroimy ze skórką w kostkę o wielkości ok 1 cm. Ta odmiana dyni jest chyba jedyną mi znaną odmianą której nie trzeba obierać . Kurki oczyszczamy i kroimy, mniejsze zostawiamy w całości.
2. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy pokrojoną cebulę, następnie czosnek, wsypujemy kurkumę, pieprz ziołowy, tymianek, potem wrzucamy dynię. Wszystko mieszamy wlewamy ok 1/2 szklanki bulionu i dusimy pod przykryciem na średnim ogniu ok 15-20 min aż dynia będzie miękka. W miarę potrzeby dolewamy bulionu.
3. W oddzielnym garnku gotujemy makaron (około 5 min) i odcedzamy go na durszlaku.
4. Pod koniec gotowania dyni z cebulą i kurkami, kiedy dynia będzie już miękka, dodajemy łyżeczkę chrzanu w proszku, płatki drożdżowe i wlewamy mleko kokosowe. Mieszamy i gotujemy jeszcze ok. 10 min.
5. Na talerz wykładamy makaron, na wierzch nakładamy dyniowy sos, wszystko posypujemy uprażonymi pestkami dyni.

Wykonanie:
http://freedelikatesy.pl/dynia_hokkaido_bio_1kg.html
http://freedelikatesy.pl/makaron_sojowy_tagliatelle_bio_200g_vitaquell.html
http://freedelikatesy.pl/chrzan_mielony_bio_40g_dary_natury.html
http://freedelikatesy.pl/olej_kokosowy_extra_virgin_bio_200g_vitaquell.html
http://freedelikatesy.pl/mleko_kokosowe_bio_400ml_amaizin.html

 

3 Komentarze

Dodaj komentarz

Wymagane pola *.